Thursday, March 3, 2011

Cara Membuat Penyambung Wayar @ 'Wire Extension'

Bahan/ Peralatan :
Wayar teras 3 berbenang - 5 meter
Plag 3-pin 15 ampere
Plag soket
Kotak dasar plag soket
Pemutar skru philips
Penjalur wayar
 
Langkah-langkah
#1
Jalur kedua-dua hujung wayar dan pintal.

 

#2

Pasangkan wayar pada plag 3-pin menggunakan pemutar skru philips.

 #3
 Pasangkan wayar pada soket plag.

#4

11 comments:

  1. Tq abang..puas kita google akhirnya jumpa gak kaedah nak pasang menda alah ni...

    ReplyDelete
  2. Slm en hussin. Saya nak baiki extension wayar tercabut wayarnya. Ada benda kecil kecil yg tak sengaja terjatuh. Kat mana saya nak tengok gambar panduan nak pasang balik ya..

    ReplyDelete
  3. tq bang. tahniah sbb sudi share pengetahuan kat sini. nak tanya, utk 2-3 plug plak, camane nak buat loop die? terima kasih in advance.

    ReplyDelete
  4. Tahniah n terima kasih bang sbb sudi share pengetahuan kat sini. nak tanya sikit, mcmana plak nak buat utk dua, tiga plug. camane nak looping? timer kasih in advance.

    ReplyDelete
  5. kalau 2 soket kembar macam mana kedudukan wayar dia?sama macam yang single ni ke?

    ReplyDelete
  6. TQ VM Bro.... saya pon dah berjaya pasang panjang punye,,,, puas hati

    ReplyDelete
  7. bos camane nk sambung Plag 3-pin 15 ampere dengan Kotak dasar plag soket double box.

    maksdnya Plag 3-pin 15 ampere ada 2nos & Kotak dasar plag soket double box.

    ReplyDelete
  8. Kalau 1 kotak 3 rumah Pasang mcmana? Yg DLM gambar tu satu kotak satu rumah.

    ReplyDelete
  9. salam..kalu double socket pasang macam mana wayar dia tu...sama macm yg atas ke pasang wayar ye?

    ReplyDelete
  10. salam..kalu double socket pasang macam mana wayar dia tu...sama macm yg atas ke pasang wayar ye?

    ReplyDelete
  11. salam..kalu double socket pasang wayar sama mcm yg atas tu ke?

    ReplyDelete